Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Panic Machine - Farewell Forever

Η ιστορία, αν τους έχει καταγράψει, το έχει κάνει απλά σαν ενα “off-shot” των “Το Ψυγείο-Ψυγείο” και μάλλον όχι αδικαιολόγητα: πόσα, δηλαδή, εκατομύρια αυτιά μπορεί να ενόχλησαν οι περίπου 200 κασσέτες που διανεμήθηκαν απο to demo τους “Releases Of Enclosed Energy”?

Ο Μιχάλης Κοιλάκος (στίχοι, φωνή, κιθάρα) και ο Αλέξης Τζιμογιάννης (τύμπανα) σχημάτισαν τους Panic Machine το καλοκαίρι του 1990 για να γεμίζουν τα νεκρά διαστήματα των “Το Ψυγείο-Ψυγείο”.
Φαντάζει αφύσικο, σχεδον “ανώμαλο” για τα όποια Γιάννενα των ‘90ς ( μίας επαρχιακής ελληνικής αποκομμένης φοιτητούπολης των 40-50 χιλιάδων) αλλά… ΝΑΙ, ήταν δυνατόν να βγάζει και group σαν τους Panic Machine… – group, δηλαδή, που επι σκηνής θα μπορούσαν να αποτελούν θέαμα και εμπειρία για το κοινό οποιασδήποτε μητρόπολης…

Το ηχητικό μέρος καταγράφηκε όσο πιο πιστά ήταν εφικτό στο demo tape “Releases of enclosed energy” –στην ουσία ένα «μυστικό» off-air live radio session (00-06 πμ – 31/03/1992) που κυκλοφόρησε τον Ιούνη του ’92 μαζί με το ένα και μοναδικό τεύχος του Semedic ‘zine (issue 0651).

Στο Farewell Forever (Re-releases Of Enclosed Energy + Live & Outtakes) συγκεντρώνονται και τα 11 tracks του προαναφερθέντος session (ένα εξ’ αυτών ακυκλοφόρητο) μαζί με κάποιες ανέκδοτες –αλλά- “ενδιαφέρουσες” ζωντανές ηχογραφήσεις – από τα λίγα αλλα εκρηκτικά live που έκαναν τα τρία περίπου χρόνια που το σχήμα ήταν ενεργό.

To artwork και τα ψηφιακά ένθετα που θα συνοδεύσουν την εν λόγω Deluxe Edition Free-Digital-Download-Only επανακυκλοφορία έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Παπαρούλιας.

20 χρόνια μετά, αν κάτι –ίσως- έχει απομείνει να «απαντηθεί» είναι το αν και ποιον θα μπορούσε σήμερα να αφορά (ή τότε να ενδιαφέρει) μια μπάντα σαν τους Panic Machine.

Αν πρόκειτε απλά για μια ακόμη “άχρηστη” επανακυκλοφορία, ας βοηθήσει τουλάχιστον να καταπέσει η όποια μυθολογία μπορεί να δημιούργησε η ανυπαρξία της από την «αγορά».

Η ΓΑΒ Productions, απο κοινού με το CultΖine, συνειδητά και αμετροεπώς υποκειμενικοί αποσκοπούν στην εδραίωση της πεποίθησης οτι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα (μάλλον) ΑΓΝΩΣΤΟ αλλα σίγουρα ΣΠΟΥΔΑΙΟ group.

preview
http://soundcloud.com/cult-zine/panic-machine-shitplace-hole