Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ - Κι η αγάπη πάλι θα καλεί (2LP)

Τα Διάφανα Κρίνα μπορεί να διαλύθηκαν τον Ιούνιο του 2009, αλλά εκτός από το βάρος της απουσίας τους, άφησαν πίσω τους και μία σοβαρή εκκρεμότητα. Ο τελευταίος τους δίσκος, «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί», με το προφητικό όπως αποδείχθηκε τραγούδι «Ο τελευταίος σταθμός», ήταν το μοναδικό album (με φωνητικά) του συγκροτήματος που δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε βινύλιο.
Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι Labyrinth of thoughts & B-otherside records, οι οποίες αξιολόγησαν και το γεγονός πως αποτελεί μία από τις πιο ηλεκτρισμένες εκφάνσεις της 18χρονης πορείας της μπάντας, η οποία έστρεψε το μουσικό της βλέμμα προς τους 2 πρώτους της δίσκους, δημιουργώντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα έργα της.

Η κυκλοφορία, αναλυτικά:
-Διπλό LP 150 gr
-500 αριθμημένες κόπιες
-Οι πρώτες 200 σε διάφανο βινύλιο, οι υπόλοιπες 300 σε μαύρο βινύλιο. Διατίθονται και μέσα από το mailorder της Labyrinth of thoughts. (www.labyrinthofthoughts.gr)
-Eξώφυλλο gatefold με διπλή ράχη και άνοιγμα από την εσωτερική μεριά
-Έγχρωμο 8σέλιδο ένθετο

Με τα λόγια της ίδιας της μπάντας:
To «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί» περιέχει 12 τραγούδια σε σύνθεση των Διάφανων Κρίνων και στίχους των Θάνου Ανεστόπουλου, Παντελή Ροδοστόγλου, συν ένα σε στίχους του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Ισορροπούν μεταξύ ενός βαθύ λυρισμού και μιας ασυγκράτητης και ατόφιας ηλεκτρικής ενέργειας, με στίχους που αφηγούνται ιστορίες οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους απ΄τη βαθιά πεποίθηση πως η άϋλη ομορφιά της μουσικής, η δύναμη του λόγου και η μυστική ροή της αγάπης είναι τα πράγματα εκείνα που μας βοηθούν να συνειδητοποιούμε πως διερχόμαστε μέσα από κάτι και όχι μέσα απ’ το τίποτα.