Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

JAYA THE CAT + 63 HIGH live @ TΩΡΑ Κ44 (14/2/2011)

JAYA THE CAT
63 HIGH
PISSING IN THE WIND TOUR!
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
TΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι - ΑΘΗΝΑ)

FREE ENTRANCE 
ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ. 


Tι μπορεί να συμβεί όταν φίλοι από τη Βοστώνη των ΗΠΑ, το Αμστερνταμ της Ολλανδίας και τη Θεσσαλονίκη περιοδέυουν τις ελληνικές πόλεις για δέκα ολόκληρες μέρες...H απάντηση θα δοθεί στα μέσα Φεβρουαρίου με την κοινή περιοδεία των Jaya the Cat & 63High με τίτλο "Pissing in the Wind".Mε στάσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Βεροια, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Αθήνα αλλά και τη γειτονική Σόφια είναι βέβαιο ότι εκτός από πολύ βενζίνη θα καταναλωθεί και μέτρητη ποσότητα μπύρας. θα παραχθεί όμως ενέργεια, χορός και κέφι υπό τους reggae, ska και punkrock ρυθμούς των δυο συγκροτημάτων.

Η ιστορία των Jaya The Cat θα μπορούσε να είναι σενάριο από καλογυρισμένη teen movie. Αμερικάνοι στην καταγωγή και τέκνα της Βοστόνης, οι κιθαρίστες Geoff Lagadec και Dave Smith και ο μπασίστας Ben Murphy βρέθηκαν στις αρχές των 00’s μαζί με δύο πολύ δυνατούς δεσμούς που τους συνδέουν ακόμη. Ο ένας είναι η παθολογική τους αγάπη για την Dub και την Punk των χρυσών δεκαετιών του ’60 και του ’70. Ο δεύτερος και…σημαντικότερος είναι η ατελείωτη κατανάλωση λίτρων μπύρας με ιδιαίτερη προτίμηση μάρκας ανά γεωγραφική επικράτεια. Κάπου εκεί ανάμεσα εμπλέκονται και μερικά από τα ωραιότερα (και δυστυχώς πιο αδικημένα) reggae/punk rock/ska κομμάτια της δεκαετίας, τέσσερις σπουδαίοι δίσκοι και μία…μετακόμιση στο Amsterdam που ξεκίνησε με χρονοδιάγραμμα τριών μηνών και έχει φτάσει αισίως τα τρία χρόνια! Όσο για την σκηνική τους παρουσία δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα πέρα από την καταστροφή της κάβας του μαγαζιού, που θα προκαλέσει η ύπαρξη αυτοσχέδιου μπαρ πάνω στην σκηνή για την κάλυψη των αναγκών σε αλκοόλ του κοινού.

Οι Ska/Reggae/Punkrock Θεσσαλονικείς «63high», μετά από 14 χρόνια ύπαρξης ετοιμάζονται επιτέλους για το 2ο album τους που θα ακολουθήσει το εξαιρετικό «think before unzippin»! Με εκατοντάδες πιστούς οπαδούς να τους ακολουθούν παντού και έχοντας πλέον αφήσει στίγμα σε ιστορικές συναυλίες όπως των Sex Pistols και Ska-P αλλά και την πρόσφατη ευρωπαική τους περιοδεία, είναι η καλύτεροι συνοδεία ωσ co-headliners μια και έχουν ηχογραφήσει κομμάτια μαζί με τους JtC, τα οποία θα εμφανιστούν σε επερχόμενες δουλειές.

Τα δύο συγκροτήματα συνδέονται με πολύ φιλικούς δεσμούς και είναι βέβαιο ότι αυτό το εξαιρετικό κλίμα θα μεταφερθέι και στο κοινό δίνοντας το έναυσμα για ατέλειωτο κέφι, χορό και φυσικά ατέλειωτη κατανάλωση μπύρας.